- Kontakt@lasesmed.dk
- +45 77 32 22 22
Når man overvejer at købe hus, har mange mennesker tendens til blot at se på kontantprisen og den månedlige ydelse til afdragelse på de eksisterende lån i huset. Der er dog flere ting andre, man skal se på for at få det reelle billede af, hvad det egentligt koster at bo i huset. Gør man ikke det, risikerer man at sætte sig dyrere end man kan klare, og i værste fald være nødt til at sælge huset igen. Den situation ønsker man naturligvis ikke.
Her i artiklen ser vi på, hvad der kan gøre din nye bolig dyrere, end du have regnet med, så læs med her, hvis du er på vej ud i en bolighandel og gerne vil blive klogere på dette område, så du ikke risikerer at havne i en uheldig situation.
Som boligejer kan der være ejerudgifter forbundet med boligen. Med hvad er en ejerudgift egentligt? Ejerudgifter kan dække over f.eks. ejendomsskatter, udgifter til ejerforening til f.eks. udvendig vedligeholdelse eller det kan være renovation eller rottebekæmpelse. Det kan også være ydelser på gæld som køber overtager. Disse udgifter kan løbe op i ret store beløb, og det er derfor vigtigt at undersøge, hvor meget det drejer sig om, inden du skriver under på købskontrakten. Disse ting kan en boligadvokat være behjælpelig med at belyse. Udgifter til låsesmed kan ikke betegnes som en ejerudgift.
Når du overvejer at købe en bolig, bør du også indregne udgifter til f.eks. et nyt køkken eller badeværelse, hvis disse trænger til udskiftning indenfor en overskuelig fremtid. Måske passer rumfordelingen ikke helt til familien og ombygning er nødvendig, så skal også denne post skrives ind i budgettet. Det kan også være nødvendigt at lægge nyt tag på huset, det er en meget stor udgift som kan beløbe sig til flere hundrede tusinde kroner og er derfor en udgift, man gør klogt i ikke at glemme at tage højde for.
Endelig er der forbruget af varme. Her må man se på husets varmekilde og hvad det koster. F.eks. skal man regne med store udgifter til varme, hvis huset varmes op med elradiatorer. Så kan det måske svare sig at installere en varmepumpe eller at tilslutte sig central- eller fjernvarme. Det er også en mulighed at anskaffe sig et fyr til piller eller brænde. Oliefyr er det ikke længere muligt at købe på grund af målsætningen om at mindske CO2-udledningen. Vælger du et pille- eller brændefyr, kan du undersøge priserne på henholdsvis piller og brænde og lægge det ind i familiens budget.
Ved at se sig godt for, kan man altså undgå alt for mange uforudsete udgifter i forbindelse med sit boligkøb, som jo kan være dyrt nok, som det er. Det er altid godt at have en ven eller familiemedlem med på råd, når man står og skal købe nyt hus, men også en boligadvokat kan være til stor hjælp i forbindelse med ejerudgifter og andre forhold i forbindelse med boligkøb.